Jun 24, 2013

Diren Gezi Parki. Diren Turkiye.

Haftalardir twitter'la ve sosyal medyayla yatip kalkiyorum. Olanlara ve eyleme dair coktan yazilmis olana ekleyecegim cok daha yaratici fikirlerim yok.

Gezi Parki hayatimizin geri kalaninda yerinde kalmasa bile hepimizin anilarinda en nadide yerini almistir. 80'lerde dogup da hayatinda bir kez bile bir eyleme katilmamis nesildaslarimin icinde yanan kor olup belki de sonmeye yuz tutmus adalet, herkes icin daha iyi yasam hakki ve birlikte ozgurce yasam istegi atesini koruklemistir. Artik yalniz olmadigimizi ve Turkiye'de de bazi seylerin mumkun oldugunu gorduk.

Hem son derece umutlu hem son derece uzgunum. 4 kisi ve kayda gecmemis baska bir cok kisi hayatini bu ugurda kaybetti. Kaybetmeleri gerekmiyordu. Icimizi en cok acitan budur. Sadece isteklerini dillendirmelerine izin verilseydi olmeleri gerekmezdi ama olduler ve bugun onlardan birini gercek mermiyle oldurdugu kayitlara gecen bir polis yalan soyleyerek, sirti sivazlanarak mahkemece serbest birakildi.

Ethem Sarisuluk adi aklimizda kalacak onlarca isimden sadece birisi. Burda adini ozellikle yazmak istedim ki onun nezdinde daha guzel bir dunya icin feda edilen tum guzel insanlar bir kez daha akillara gelsin.

#direngeziparki
#direnturkiye

No comments:

Post a Comment